2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIF  VE NAKİL ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIF VE NAKİL ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.SINIF  VE NAKİL ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİNDE UYGULANACAK KURALLAR

08 EYLÜL 2017 CUMA GÜNÜ KURA ÇEKİLECEKTİR ( BİRİNCİ SINIFLAR)

09.06.2017 7033

 

08 EYLÜL 2017 CUMA GÜNÜ KURA ÇEKİLECEKTİR ( BİRİNCİ SINIFLAR)

 

T.C.

KARABÜK VALİLİĞİ

İl Millî Eğitim Müdürlüğü

 

 

 

Sayı     : 18072562-100-E.8350803                                                              07/03/2017

Konu: Okulöncesi, İlkokul  ve  Ortaokul  Kayıt

             Ve Nakil İşlemleri

                                                               

 

DAĞITIM YERLERİNE

 

İlgi:    a) 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu.

           b) Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği. 

           c)  Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği.

           d) İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün      10/02/2017 tarihli 18072562-50.01.01-E.1757359                  sayılı yazısı                                                                      

 

 

 

            2017-2018 Eğitim öğretim yılında İlimiz okullarında öğrenci kayıtlarının sağlıklı, düzenli ve zamanında yapılabilmesi, okulların derslik kapasitelerinin tam olarak kullanılması, bunun yanında bazı okullarımızda yığılmaların azaltılması amacı ile İkili Öğretimden normal eğitime geçilmesi  konulu ilgi (d) yazımız ilkokul ve ortaokullarımıza gönderilmişti.

Öğrenci kayıt işlemleri  sırasında aşağıda belirtilen esas ve usullere göre hareket edilmesi uygun bulunmuştur.

        1-2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için il merkezi ve ilçelerde  oluşturulan Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarının  aldığı karar ve bu kararlar doğrultusunda tespit edilen kayıt bölgeleri içinde bulunan okula öğrenci kaydı yapılacaktır.

        2- Öğrenci sayısı fazla olan ve özellikle ikili eğitim yapan Anaokulu, Anasınıfı  ilkokul ve ortaokullara  kayıt ve nakil yaptırmak istenildiğinde nakil ve kayıt yapmak isteyen okul müdürlüğü , öğrencinin ailesinin bu adreste ikamet ettiğine dair anne veya babası adına düzenlenmiş elektrik ve  su   faturası   isteyecektir.

        3-Bir adreste misafir olarak bulunan öğrencilerin kayıtları, ailenin bulunduğu daimi ikamet adresi esas alınarak yapılacaktır.

        4-Öğrenci kayıtları ve nakiller sırasında okul yönetimleri tarafından talep sahiplerinin ikametleri ayrıntılı şekilde incelenecektir. Tereddüt halinde  Nüfus Müdürlüğü veya  Emniyet Müdürlüğünce ek inceleme yapılacaktır.  Yapılan inceleme  sonunda gerçek ikameti farklı olduğu tespit edilen ailelerin çocuklarının kayıtları, gerçek ikamet adresinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okullara herhangi bir işleme gerek kalmaksızın nakledilecektir.

 

08 EYLÜL 2017 CUMA GÜNÜ KURA ÇEKİLECEKTİR ( BİRİNCİ SINIFLAR)

        5-Öğrenci kayıt işlemleri sırasında gerçeğe aykırı  beyanda bulunan veliler hakkında,  5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun  68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre işlem yapılacaktır. Gerekli inceleme ve araştırmayı yapmadan  öğrenci kaydı yapan okul yöneticileri hakkında  yasal işlem yapılacaktır. Bu nedenle kayıt esnasında bu konu hakkında öğrenci velileri okul idareleri tarafından bilgilendirilecektir.

        6-Bir çocuk aday kayıt ekranında varsa ve adresi daha sonra değişmişse o okula kesin kayıt yapılmayacaktır. Diğer tarafta adresi bir okulun kayıt bölgesine taşınmış ancak okulun aday kayıt ekranında görünmüyorsa çocuk bu okula aday kayıt ekle ekranından kayıt edilecektir.       

        7-Yurt dışından gelen, nüfus cüzdanının yeni çıkarılması nedeniyle adres bilgileri, velileri tarafından Ulusal Adres Veri Tabanına işletilmemiş çocukların aday kayıtları hiç bir okula çıkmamaktadır. Bu durumda olup da müracaat eden veliler, öncelikle Nüfus Müdürlüğüne yönlendirilecektir. Kayıt sorunu devam eden çocukların adresinin uygun okullarla ilişkilendirilmesi için İl Merkezinde İl Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna,  İlçelerde ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna bildirilecektir.

        8- İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarının vereceği karar doğrultusunda, sehven adrese kayıtlı okul yerine uzak okul eşleştirilmesi yapılmış ise, e-okul kayıt bölgesi belirleme ekranından İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince  düzeltme yapılacaktır. Okullarımızın her biri için, cadde ve sokak adları ile apartman ve dış kapı/daire numarası ilgili okulla mutlaka ilişkilendirilecek, ikamete açık hiç bir adres boş tutulmayacaktır.

        9- Parçalanmış ailelerden, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olan vatandaşlarımızın çocukları hakkında kesinleşmiş veya geçici velayet kararı ile eğitim tedbir kararı açıkça yazılı olanların kayıt ve nakilleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki bilgilerine göre yapılacaktır.

        10-Yatılı okul, yetiştirme yurdu, öğrenci yurdu gibi yerler diğer adres olarak kaydedilmekte olup; buralarda kalan ve ergin olmayan çocukların kayıt ve nakillerinde diğer adres bilgisi dikkate alınacaktır. Ayrıca koruyucu aileye verilmiş çocukların kayıt ve nakillerinde koruyucu ailenin yerleşim yeri adres bilgisi esas alınacaktır.

        11-Nakiller, "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği" nin 12.Maddesine göre yapılacaktır. e-okul üzerinde yapılan işlemler Milli  Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi  Başkanlığının;  Eğitim Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı  tarafından elektronik ortamda kayıt altına alınmakta ve log bilgileri tutulmakta olup mevzuat dışı uygulama yapan okulların yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

          Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime başlamaları için tüm birimlerce gerekli tedbirlerin zamanında  alınması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.

                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Gökay ÖZKAN

                                                                                                             Vali a.                                                                                                                 Vali Yardımcısı

                                                                                                                                

 

 

DAĞITIM:

1-İlçe Kaymakamlıklarına

   ( 5 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

2-İl  Emniyet Müdürlüğüne

3-Nüfus Müdürlüğüne

4-Merkez Ortaokul  ve İlkokul Müdürlüklerine

 

 08 EYLÜL 2017 CUMA GÜNÜ KURA ÇEKİLECEKTİR

 

08 EYLÜL 2017 CUMA GÜNÜ KURA ÇEKİLECEKTİR