2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURA İŞLEMLERİ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURA İŞLEMLERİ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ SINIFLARIMIZIN ŞUBE VE ÖĞRETMEN BELİRLENMESİ İŞLEMLERİ KURA İŞLEMLERİ  web sayfamızdan  https://altinsafran.meb.k12.tr  duyurular yapılacaktır.

  • BİRİNCİ SINIF KAYDI OKULUMUZ ADAY KAYIT LİSTESİNE DÜŞEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN KESİN KAYDI  İÇİN ANNE BABA ADINA DÜZENLENMİŞ EN AZ İKİ ADET ELEKTRİK-SU-DOĞAL GAZ FATURALARINI OKULUMUZA TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

08.07.2021 3197

08-07-202126-07-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ SINIFLARIMIZIN ŞUBE VE ÖĞRETMEN BELİRLENMESİ İŞLEMLERİ KURA YÖNTEMİ İLE BELİRLENECEKTİR.

Sitemizden gün ve  saati yayınlanacaktır.

 

BİRİNCİ SINIF KAYDI OKULUMUZ ADAY KAYIT LİSTESİNE DÜŞEN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN KESİN KAYDI İÇİN  ANNE BABA ADINA DÜZENLENMİŞ EN AZ İKİ ADET ELEKTRİK-SU-DOĞAL GAZ FATURALARINI OKULUMUZA TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

 

 

 

T.C.
KARABÜK VALİLİĞİ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü

 

Sayı : E-18072562-205-27718620                                                                                                                                                                   05/07/2021
Konu : Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokullarda
              Öğrenci Kayıt ve Nakil işlemleri


DAĞITIM YERLERİNE
  
 
2021-2022 eğitim öğretim yılında ilimiz okullarında öğrenci kayıtlarının sağlıklı, düzenli ve zamanında yapılabilmesi, okulların derslik kapasitelerinin tam olarak kullanılması, bunun yanında bazı okullarımızda yığılmaların azaltılarak ikili öğretimden normal öğretime geçilmesi amaçlanmaktadır.
Öğrenci kayıt işlemleri sırasında 2021-2022 eğitim öğretim yılına esas kayıt ve nakil işlemlerinde de aşağıda belirtilen esas ve usullere göre hareket edilmesi uygun bulunmuştur.
1-2021-2022 Eğitim öğretim yılı için il merkezi ve ilçelerde  oluşturulan Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarının  aldığı karar ve bu kararlar doğrultusunda tespit edilen kayıt bölgeleri içinde bulunan okula öğrenci kaydı yapılacaktır.
    2-Anaokulu, anasınıfı  ilkokul ve ortaokullara  kayıt ve nakil yaptırmak istenildiğinde okul müdürlüğü tarafından öğrencinin ailesinin bu adreste ikamet ettiğine dair anne veya babası adına düzenlenmiş elektrik, su ve doğalgaz faturası istenecektir.
        3-Bir adreste misafir olarak bulunan öğrencilerin kayıtları, ailenin bulunduğu daimi ikamet adresi esas alınarak yapılacaktır.
        4-Öğrenci kayıtları ve nakiller sırasında okul yönetimleri tarafından talep sahiplerinin ikametleri ayrıntılı şekilde incelenecektir. Tereddüt halinde  Nüfus Müdürlüğü veya  Emniyet Müdürlüğünce ek inceleme yapılacaktır.  Yapılan inceleme  sonunda gerçek ikameti farklı olduğu tespit edilen ailelerin çocuklarının kayıtları, gerçek ikamet adresinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okullara herhangi bir işleme gerek kalmaksızın nakledilecektir.
      5-Öğrenci kayıt işlemleri sırasında gerçeğe aykırı  beyanda bulunan veliler hakkında,  5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun  68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine  göre   işlem yapılacaktır. Gerekli inceleme ve araştırmayı yapmadan öğrenci kaydı yapan okul yöneticileri hakkında  yasal işlem yapılacaktır. Bu nedenle kayıt esnasında bu konu hakkında öğrenci velileri, okul idareleri tarafından bilgilendirilecektir.
        6-Bir çocuk aday kayıt ekranında varsa ve adresi daha sonra değişmişse o okula kesin kayıt yapılmayacaktır. Diğer tarafta adresi bir okulun kayıt bölgesine taşınmış ancak okulun aday kayıt ekranında görünmüyorsa çocuk bu okula aday kayıt ekle ekranından kayıt edilecektir.       
        7-Yurt dışından gelen, nüfus cüzdanının yeni çıkarılması nedeniyle adres bilgileri, velileri tarafından Ulusal Adres Veri Tabanına işletilmemiş çocukların aday kayıtları hiç bir okula çıkmamaktadır. Bu durumda olup da müracaat eden veliler, öncelikle Nüfus Müdürlüğüne yönlendirilecektir. Kayıt sorunu devam eden çocukların adresinin uygun okullarla ilişkilendirilmesi için İl Merkezinde İl Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna,  İlçelerde ise İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna bildirilecektir.
        8-İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarının vereceği karar doğrultusunda, sehven adrese kayıtlı okul yerine uzak okul eşleştirilmesi yapılmış ise, e-okul kayıt bölgesi belirleme ekranından İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince  düzeltme yapılacaktır. Okullarımızın her biri için, cadde ve sokak adları ile apartman ve dış kapı/daire numarası ilgili okulla mutlaka ilişkilendirilecek, ikamete açık hiç bir adres boş tutulmayacaktır.
        9-Parçalanmış ailelerden, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olan vatandaşlarımızın çocukları hakkında kesinleşmiş veya geçici velayet kararı ile eğitim tedbir kararı açıkça yazılı olanların kayıt ve nakilleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki bilgilerine göre yapılacaktır.
        10-Yatılı okul, yetiştirme yurdu, öğrenci yurdu gibi yerler diğer adres olarak kaydedilmekte olup buralarda kalan ve ergin olmayan çocukların kayıt ve nakillerinde diğer adres bilgisi dikkate alınacaktır. Ayrıca koruyucu aileye verilmiş çocukların kayıt ve nakillerinde koruyucu ailenin yerleşim yeri adres bilgisi esas alınacaktır.
        11-Nakiller, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 12. maddesine göre yapılacaktır. e-Okul üzerinde yapılan işlemler Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi  Başkanlığının;  Eğitim Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı  tarafından elektronik ortamda kayıt altına alınmakta ve log bilgileri tutulmakta olup mevzuat dışı uygulama yapan okulların yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacaktır.
12-2021-2022 Eğitim öğretim yılında İl merkezi ve tüm ilçelerde; anaokulu, anasınıfı ve 1.sınıfların şubeleri; eğitim-öğretim başlangıcından bir hafta önce Okul Müdürlüklerinin belirleyeceği gün ve saatte,  öğretmen ve velilerin katılımı ile kız-erkek öğrenci sayıları eşit olacak şekilde kura ile belirlenecek olup, kura ile öğrencilerin şubeleri belirlendikten sonra, yine kura ile şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi esas olacaktır.
              13-İkili eğitim yapılan anasınıfı ve anaokullarında velilerin sabahçı-öğlenci talepleri dikkate alındıktan sonra, şubeleri kura yoluyla belirlenecektir.
 14-Şubeler arasında okul idaresinin onayıyla veli dilekçesi ile öğrenciler, eğitim-öğretim yılı başında karşılıklı olarak yer değiştirebileceklerdir. Kura çekimi ile sınıflar oluşturulduktan sonra okula öğrenci nakli olduğu taktirde bu öğrencilerin kayıtları öncelikle öğrenci sayısı az olan sınıftan başlayarak yapılacak, sayılar eşit ise kura çekimi ile yapılacaktır.
  Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin gelecek yıl sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime başlamaları için tüm birimlerce gerekli tedbirlerin zamanında  alınması hususunda;
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

                                                                                                                                                     Fuat GÜREL
                                                                                                                                                           Vali
                         

 

Dağıtım:
5 İlçe Kaymakamlığına
(İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü)
Merkez Tüm Anaokulu İlkokul, Ortaokul ve
İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüklerine