TARİHÇE

TARİHÇEMİZ

06.11.2017 2157

TARİHÇE

“Altın bir nesil yetiştirmek” parolası ile yola çıkan Altın Safran İ.O. Karabük valisi Cemalettin SEVİM  ve 3. dönem İl Genel Meclisi zamanında yine Karabük İl MEM Mehmet BEŞLER  ´in destekleri ve İl Özel İdarenin girişimleri ile Emek mahallesinin Mustafa Altınok Sokağında 3464m2´lik bir alan üzerine 22.04.2004 tarihinde yapımına karar verilmiş ve 10.05.2005 tarihinde temeli atılarak 1 yılda tamamlanması ile 18.09.2006 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır.

Adını Safranbolu’muzun altın kadar değerli bitkisi safran çiçeğinden alan okulumuz 22 derslik, 1 çok amaçlı salon,1 Laboratuar,1 kütüphane,3 idare odası olmak üzere toplam 45 bölüm bulunmaktadır.

Kuruluş aşamasında 2006/2007 öğretim yılı başta öğretmenler olmak üzere; okul aile birliği üyeleri tüm kurum personeli ile gönüllü kişi, kurum ve kuruluşların okula araç gereç ve donanım eksikliklerinin giderilmesinde önemli katkıları olmuştur. Bu değerli katkılar kısa zamanda etkisini göstermiş kısa zamanda okulumuz sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarda birçok sayıda ödüller almıştır.

30.03.2012 tarihli  6287 sayılı kanun 3.maddesine göre okulumuz  ilkokula dönüştürülmüş. Orta kısım  öğrencileri  ile branş öğretmenlerimiz Emek Ortaokulu’na gitmiş, Emek Ortaokulu’ndaki  ilkokul öğrencileri ve sınıf öğretmenleri okulumuza öğrencileri ile birlikte gelmişlerdir. Okulumuz ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.